ZPV Křešice 9.10.2021

12.10.2021 17:44

V sobotu jsme se zúčastnili ZPV v Křešicích a zároveň zde proběhlo první kolo hry Plamen. Podařilo se nám postavit celkem 5 družstev - 1 družstvo plamínků, 2 družstva mladších žáků a 2 družstva starších žáků. Čekala nás náročná trasa, sluníčko nám svítilo, i když ráno bylo velmi chladné. Závod se uskutečnil na Holém vrchu v Zahořanech. Na děti čekalo prudké stoupání do kopce, ale nakonec se s tím všechny úžasně popraly. V kategorii plamínek naši nejmenší vybojovali zlatou medaili (Adámek Ringelhán, Míša Libertin, Ája Kalousová, Zuzanka Vaňková a Eliška Hábltová). Velké díky patří také Kačce Slezákové, která s nimi závod běžela.

Mladší žáci měli obrovskou konkurenci. Celkem startovalo 16 družstev. Polepy B, družstvo, které teprve začíná závodit, (Sofinka Crhounková, Kubík Němec, Maruška Salavová, Honzik Sviantek a Sabinka Urbánková) obsadilo 10.místo. Družstvo Polepy A (Adámek Šinfelt, Julča Šinfeltová, Štěpánka Hábltová, Ella Harmanová a Sončí Henschová) nás hodně mile překvapilo, obsadilo nádherné 3. místo.

Starší žáci se také snažili a poctivě trénovali. Celkem 13 družstev na startu. Družstvo Polepy B (Andělka Masáková, Dáda Novotná, Anička Rempová, Klárka Červená a Eliška Sviantková) si doběholo pro 9. místo. Druhé polepské družstvo Polepy A (Maruška Kárová, Venďas Malá, Verča Slezáková, Čéďa Malý a Míša Vaněk) přivezlo bramborovou medaili. Ale nás moc potěšila.

Děkujeme všem závodníkům, kteří nás opravdu mile překvapili. Také velké díky patří všem vedoucím mladých hasičů - Vendy, Marťě, Kačce, Davidovi, Jirkovi a Sonce. Jen tak dál. A už se těšíme na další závody, která nás čekají již tuto sobotu. Držte nám palce.